fb_pixel

Summer Camp 2022

Το φετινό Summer Camp είχε ως θέμα τα παιχνίδια των μικρών. Αποτελούνταν από πέντε διαφορετικά ημερήσια μεγάλα πρότζεκτ-παιχνίδια.

*Κρεμάλα: Το πρώτο παιχνίδι ήταν η κρεμάλα. Οι δύο ομάδες μαθητών κατασκεύασαν βάσεις με δομικά υλικά LEGO για λέξεις 16 γραμμάτων οι οποίες τοποθετήθηκαν πάνω σε μεγάλα μοτέρ. Στη συνέχεια, τα μοτέρ συνδέθηκαν σε εγκεφάλους EV3 και οι εγκέφαλοι συνδέθηκαν μεταξύ τους και προγαμματίστηκαν έτσι, ώστε να δίνεται εντολή στον πρώτο εγκέφαλο και να περιστρέφεται οποιοδήποτε μοτέρ. (16 μοτερ, 4 εγκέφαλοι)

*Πρωτάθλημα SUMΟ: Το δεύτερο παιχνίδι είχε αγώνες SUMO. Στην ουσία είναι μια παραλλαγή των γνωστών συγκρουόμενων αλλά με τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ-οχήματα, αφού οι μαθητές διαιρεμένοι σε ομάδες έπρεπε να τρακάρουν-σπρώξουν-αναποδογυρίσουν το αντίπαλο όχημα-ρομπότ εκτός των ορίων της πίστας. Ο μόνος κανόνας που υπηρχε αφορούσε τα ρομπότ (εγκέφαλος EV3, μεγάλα μοτέρ, αισθητήρας Infrared), τα οποία έπρεπε να είναι ιδιαίτερα γερά και να αντέχουν στα χτυπήματα και την πίεση.

*Angry Birds: Το τρίτο παιχνίδι ήταν το Angry Birds. Στο γνωστό παιχνίδι στόχος είναι εκτοξεύοντας τα πτηνά να καταστρέψεις διάφορες κατασκευές. Έτσι, λοιπόν, οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ομάδες κατασκεύασαν τείχη πάνω στα οποία βρισκόνταν οι μπάλες που έπρεπε να πέσουν. Για την εκτόξευση των "πτηνών" (στα 3 μέτρα) κατασκευάστηκαν δυνατοί καταπέλτες με μοτέρ και εγκέφαλο EV3 και η μάχη ξεκίνησε.

*Super Mario Go Karts: Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και κατασκεύασαν οχήματα-kart τα οποία τα προσάρμοσαν στις απαιτήσεις της πίστας. Έπρεπε να μπορούν να ανέβουν την μεγάλη ανηφόρα, ώστε να περάσουν από τη γέφυρα αλλά και να αναπτύξουν ταχύτητα όπου χρειαζόταν. Τα kart, λοιπόν, προγραμματίστηκαν έτσι, ώστε όσο πατιέταν το γκάζι, αυτά να επιταχύνουν. Επίσης, κατασκευάστηκε και η πίστα στην οποία τοποθετήθηκε και περιστρεφόμενο εμπόδιο.

*Το παπάκι πάει στην ποταμιά: Στο τελευταίο πρότζεκτ κατασκευάσαμε μια ολόκληρη πόλη από δομικά υλικά LEGO. Οι μαθητές κατασκεύασαν σπίτια, εκκλησά, πάρκα, υπηρεσίες, δημόσιο φωτισμό (με αισθητήρες φωτός), .. Επίσης, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν κατάλληλα ένα αυτόματο όχημα (εγκέφαλος EV3, μεγάλα μοτερ, αισθητήρες χρώματος, δομικά υλικά) που έκανε ακολουθία γραμμής ώστε να κινείται αυτόνομα μέσα στην πόλη.

Προηγούμενο Σχέδιο-Κατασκευή
Κατασκευή μέτρησης ύψους - Χρήση αισθητήρα απόστασης
Επόμενο Σχέδιο-Κατασκευή
Διαγωνισμός Microbit - Maqueen Plus
Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος.