fb_pixel

IR control made by Robotica

Κατασκευάσαμε ένα πρόγραμμα για την τηλεκατεύθυνση οχημάτων με τον εγκέφαλο EV3, το οποίο στηρίζεται στη λογική του έτοιμου που δίνει η Lego αλλά είναι πολύ πιο εύχρηστο.

Παρακάτω φαίνονται οι προσθήκες που κάναμε σε σχέση με το original πρόγραμμα της Lego

Lego --> Δικό μας

έως 2 κινητήρες --> έως 3 κινητήρες

συγκεκριμένοι συνδυασμοί κινητήρων --> οποιοσδήποτε συνδυασμός κινητήρων

ταχύτητα μόνο 100% --> επιλογή ταχύτητας από το χρήστη

αισθητήρας σε συγκεκριμένη θύρα --> αισθητήρας σε οποιαδήποτε θύρα

έως 4 οχήματα ταυτόχρονα --> έως 32 οχήματα ταυτόχρονα

αδυναμία επιλογής φοράς κινητήρων --> επιλογή φοράς κινητήρων

Το πρόγραμμα μπαίνει ως application μέσα στον εγκέφαλο του brick και δε χάνεται, ακόμα και αν σβηστούν όλοι οι φάκελοι από τη μνήμη του. Για τη ρύθμιση του προγράμματος ο χρήστης χρησιμοποιεί τα πλήκτρα πάνω-κάτω για να επιλέξει menu και έπειτα με τα πλήκτρα αλλάζει τις εξής επιλογές: Αριστερός κινητήρας: A, B, C, D Δεξιός κινητήρας οχήματος: Α, B, C, D Θύρα σύνδεσης IR αισθητήρα: 1, 2, 3, 4 Κανάλι επικοινωνίας τηλεχειριστηρίου: 1, 2, 3, 4 Ταχύτητα περιστροφής κινητήρων: από -95 μέχρι 95 με βήμα 5

Έπειτα ο χρήστης πατάει το κεντρικό κουμπί και ενεργοποιείται ο τηλεχειρισμός, ενώ πατώντας ξανά το κεντρικό κουμπί το πρόγραμμα επιστρέφει στο menu επιλογών.

Περάσαμε τον κώδικα σε όλους τους εγκεφάλους των εργαστηρίων μας, ώστε να μην καταπονούνται οι κινητήρες με μόνιμη λειτουργία στο 100% όταν φτιάχνουμε Project που απαιτούν τηλεχειρισμό.

Προηγούμενο Σχέδιο-Κατασκευή
Σύστημα τηλεμεταφοράς σε Ηπείρους στο Minecraft
Επόμενο Σχέδιο-Κατασκευή
Κυνηγητό στο Minecraft
Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος.