Οι εκπαιδευτές

της Robotica.gr
  • Κωνσταντίνα Καΐτσα Μηχανικός Η/Υ
   Κωνσταντίνα Καΐτσα
   Μηχανικός Η/Υ

   Κωνσταντίνα Καΐτσα Μηχανικός Η/Υ

  • Κωνσταντίνα Καΐτσα

   Μηχανικός Η/Υ, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών

   Η Κωνσταντίνα είναι Διπλωματούχος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.

   Διαθέτει Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πατρών.

   Έχει πολυετή εμπειρία στην Εκπαιδευτική Ρομποτική και έχει συμμετάσχει ως προπονήτρια στην αγωνιστική κατηγορία Γυμνασίου του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2017, στον οποίο με την ομάδα της προκρίθηκε στον τελικό της Αθήνας όπου τα παιδιά κατάφεραν τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα.

   Με τα τμήματά της κατέκτησε την πρώτη και τρίτη θέση στον Εσωτερικό Διαγωνισμό Ρομποτικής της Robotica.gr τη σχολική χρονιά 2018-2019

  • Υβόννη Θεοφιλάτου Μηχανικός Η/Υ
   Υβόννη Θεοφιλάτου
   Μηχανικός Η/Υ

   Υβόννη Θεοφιλάτου Μηχανικός Η/Υ

  • Υβόννη Θεοφιλάτου

   Μηχανικός Η/Υ, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών

   Η Υβόννη είναι Διπλωματούχος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.

   Παρακολούθησε προχωρημένα μαθήματα ρομποτικής στο πανεπιστήμιο Karlsruhe Institute of Technology (KIT) της Γερμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS.

   Έχει ασχοληθεί με το ρομπότ "NAO" του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο την βοήθησε να εξειδικευτεί στον τομέα και να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπαιδευτική ρομποτική.

   Με τα τμήματά της κατέκτησε την δεύτερη και πέμπτη θέση στον Εσωτερικό Διαγωνισμό Ρομποτικής της Robotica.gr τη σχολική χρονιά 2018-2019.

  • Μέμα Περδίκη Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
   Μέμα Περδίκη
   Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

   Μέμα Περδίκη Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

  • Μέμα Περδίκη

   Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών

   Η Μέμα είναι Διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.

   Ασχολείται με την εκπαίδευση από το 2005, σε όλες τις βαθμίδες, διδάσκοντας πληροφορική. Έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής του WRO και έχει διακριθεί ως προπονήτρια του εργαστηρίου Robotica.gr.

   Έχει πολυετή εμπειρία στην Εκπαιδευτική Ρομποτική και έχει συμμετάσχει ως προπονήτρια στην αγωνιστική κατηγορία Γυμνασίου του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2017, στον οποίο με την ομάδα της προκρίθηκε στον τελικό της Αθήνας.

   Έχει υλοποιήσει projects ρομποτικής με Arduino με τους μαθητές της, σε βαθμίδες Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία έχουν παρουσιάσει σε Μαθητικά Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Ηλεία και την Αχαΐα.

  • Μυρτώ Τσοκαναρίδου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
   Μυρτώ Τσοκαναρίδου
   Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

   Μυρτώ Τσοκαναρίδου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

  • Μυρτώ Τσοκαναρίδου

   Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

   Η Μυρτώ είναι Διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

   Έχει αναπτύξει ρομπότ συνομιλίας με τεχνικές μηχανικής μάθησης.
   H κατασκευή του chatbot έγινε με νευρωνική γλωσσική μοντελοποίηση, χρησιμοποιώντας βιβλιοθήκες για machine learning, deep learning, επεξεργασία φυσικής γλώσσας και διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων (scikit-learn, nltk, sqlite 3, κ.α.).

   Το chatbot έπειτα εκπαιδεύτηκε σε σύνολο 9.000.000 σχολίων από το reddit.com.

  • Παρασκευή Καλύβα μεταπτυχιακά στις Ψηφιακές Τεχνολογίες
   Παρασκευή Καλύβα
   μεταπτυχιακά στις Ψηφιακές Τεχνολογίες

   Παρασκευή Καλύβα μεταπτυχιακά στις Ψηφιακές Τεχνολογίες

  • Παρασκευή Καλύβα

   μεταπτυχιακά στις Ψηφιακές Τεχνολογίες

   Η Εύη έχει σπουδάσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο σχετικά με τις Ψηφιακές Τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα τη Ρομποτική.

   Ασχολείται ερευνητικά με την αξιοποίηση του υλικού της Ρομποτικής τόσο για την απόκτηση γνώσεων, όπως ο Προγραμματισμός, Μηχανική, Μαθηματικά, όσο και για την απόκτηση δεξιοτήτων σημαντικών για τον 21ο αιώνα, όπως είναι η Συνεργατική Επίλυση Προβλημάτων. Η μελέτη στην απόκτηση αυτών των γνώσεων και δεξιοτήτων υπήρξε και το αντικείμενο της Διπλωματικής της εργασίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης από όπου απέκτησε το πρώτο της πτυχίο.

   Έχει πολυετή εμπειρία στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με συμμετοχή σε διαγωνισμό του WRO Hellas (Επίσημου Οργανισμού οργάνωσης της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας στην Ελλάδα) στην Open κατηγορία με μαθητές δημοτικού, όπου και προκρίθηκε με τους μαθητές στη δεύτερη διαγωνιστική φάση.

   Φροντίζει να ενημερώνεται για τις ιδιαίτερες μαθησιακές και αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών κι έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε summer school χαρισματικών μαθητών ως βοηθός εργαστηρίου.

  • Ανδρέας Τσιμπούρης Ιδρυτής της Robotica.gr
   Ανδρέας Τσιμπούρης
   Ιδρυτής της Robotica.gr

   Ανδρέας Τσιμπούρης Ιδρυτής της Robotica.gr

  • Ανδρέας Τσιμπούρης
   Ιδρυτής της Robotica.gr

   Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών

   Ο Ανδρέας Τσιμπούρης είναι Διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.

   Είναι ιδρυτής του εργαστηρίου ρομποτικής Robotica.gr και εμπνευστής της μεθοδολογίας ανάπτυξης δεξιοτήτων που εφαρμόζεται στο εργαστήριό του και στο δίκτυο συνεργατών του.

Από το 2015 προπονεί μαθητικές αγωνιστικές ομάδες που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO) και εκπαιδεύει προπονητές Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Το 2017 ήταν ο προπονητής με τις περισσότερες ομάδες που διακρίθηκαν στην Ελλάδα, τρεις από τις οποίες εκπροσώπησαν τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Costa Rica αποσπώντας στην αγωνιστική κατηγορία Δημοτικού την καλύτερη θέση μεταξύ των ομάδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ομάδες της Robotica.gr έχουν μέχρι σήμερα 22 θέσεις βάθρου με 11 πρώτες θέσεις.

Έχει υπάρξει συνεργάτης του ΙΤΥ στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών. Πραγματοποίησε επίσης σεμινάρια εκπαίδευσης Προπονητών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και εισηγήσεις για τη ρομποτική στο πλαίσιο συνεδρίων, σε συνεργασία με Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη αθλητικών οργανώσεων, καθώς και τη μελέτη και υλοποίηση μοντέλου έκδοσης διαπιστεύσεων σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης-ρυθμικής γυμναστικής και TaeKwonDo.

Συνεργάστηκε με τα μουσεία Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Αρχιμήδη για τη δημιουργία της ψηφιακής αναπαράστασης του τρόπου λειτουργίας και των video παρουσίασης των εκθεμάτων τους.

Είναι μέλος της Mensa Hellas με πιστοποιημένο IQ139-sd15 (άνω του 99,6% του παγκόσμιου πληθυσμού).

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος για την αποστολή βιογραφικού