Δημιουργία κατασκευών και επίλυση προβλημάτων σε εικονικό κόσμο

για παιδιά από 10 έως 16 ετών


40% έκπτωση γνωριμίας στον 1ο μήνα μαθημάτων (8ώρες/30€)
...ενισχύοντας τη συνήθεια της επίλυσης προβλήματος
  • 250 εικονικά στρέμματα διαθέσιμα για κατασκευέςσε κάθε δίωρο
   250 εικονικά στρέμματα
   διαθέσιμα για κατασκευές
   σε κάθε δίωρο

   250 εικονικά στρέμματα
   διαθέσιμα για κατασκευές
   σε κάθε δίωρο

  • Για παιδιά Ε' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου

   Στη Robotica.gr καταφέραμε να μεταφέρουμε το δικό μας πρότυπο εκπαιδευτικό μοντέλο στην εικονική πραγματικότητα του Minecraft.   Συναντήσεις-μαθήματα διάρκειας δύο ωρών εβδομαδιαία που γίνονται online μέσω υπολογιστή στον εικονικό μας κόσμο του Minecraft (της Microsoft) και ενώ οι μαθητές βρίσκονται ο καθένας στο δικό του χώρο. Τα παιδιά σε ολιγομελή τμήματα απελευθερώνουν τη φαντασία τους και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή δημιουργούν μηχανές και ηλεκτρονικές κατασκευές τις οποίες προγραμματίζουν. Χωρίς την υποχρεωτική φυσική παρουσία, οι μαθητές του κάθε τμήματος μπορούν να είναι από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. Τα παιδιά εφαρμόζουν στην πράξη επιστήμες όπως η Πληροφορική (ηλεκτρονική και προγραμματισμός) και η Μηχανολογία, αλλά και τα Μαθηματικά και τη Φυσική σε μεγάλο βαθμό, ενεργώντας είτε αυτόνομα είτε σε ομάδες των 2-3 ατόμων και κατασκευάζοντας Projects μηχανικής ή ηλεκτρονικής φύσης. Κύριος στόχος των συναντήσεων είναι να εργαστούν τα παιδιά ομαδικά αναπτύσσοντας τη δημιουργική σκέψη και την ικανότητα επίλυσης σύνθετων προβλημάτων μέσα από μια διαδικασία που μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι παρά μάθημα.

   Τα μαθήματα γίνονται κυρίως από Μηχανικούς των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ μαθητές και εκπαιδευτές κινούνται σε ιδιόκτητο server της Robotica στον οποίο δεν έχουν πρόσβαση άλλοι χρήστες του διαδικτύου.

...η εξέλιξη της εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  • προγραμματιζόμενοι κύβοι εντολών
   προγραμματιζόμενοι κύβοι εντολών

   προγραμματιζόμενοι κύβοι εντολών

  • Υπάρχουν καταστάσεις που είναι ανάγκη να επικοινωνούμε αποκλειστικά μέσω δικτύων. Για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτό μοιάζει με "καραντίνα", αλλά για κάποιους το να συνεργάζονται, να αναλύουν και να επιλύουν προβλήματα ομαδικά χωρίς συναντήσεις με φυσική παρουσία είναι ο καθημερινός τρόπος δουλειάς τους. Τέτοιες θέσεις εργασίας θα είναι όλο και περισσότερες και απαραίτητες σε λίγα χρόνια, διότι οι μεγάλες εταιρίες θέλουν να έχουν τους επικεφαλής και τους Μηχανικούς σε δικούς τους χώρους σε όλον τον πλανήτη και ταυτόχρονα τον έναν δίπλα στον άλλον.
   Στη Robotica δημιουργήσαμε κάτι εντελώς καινούριο. Είναι εξ αποστάσεως, αλλά διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουμε τόσα χρόνια και με τόσο κόπο καταφέρει να ενσωματώσουμε στις συναντήσεις με τα παιδιά.

 • Αλληλεπίδραση των παιδιών σε family friendly περιβάλλον δικτύωσης τους, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις πάνω σε κάθε project.
 • Online παρακολούθηση των εργασιών από τους γονείς.
 • Τμήματα με παιδιά όμοιας ηλικίας.
 • Ανάπτυξη όλων των χαρακτηριστικών συνοχής που πρέπει να έχει μια ομάδα.
 • Καλλιέργεια όλων των ειδών νοημοσύνης από εκπαιδευτές έμπειρους και καταρτισμένους.
 • Βεβαίωση συμμετοχής και πλήρης φάκελος του παιδιού σε ηλεκτρονική μορφή.
 • Η πρώτη πραγματικά "Εκπαιδευτική Ρομποτική σε εικονικό κόσμο", αποκλειστικά από τη Robotica και τους εκπαιδευτές της.
Δείτε το κόστος και προγραμματίστε μια δωρεάν γνωριμία στα τμήματά μας.
!!!!!!!!!
Εκπαιδευτικά εργαλεία και δομή τμημάτων

Στον εικονικό μας κόσμο συνδέονται μικρές ομάδες μαθητών χωρισμένοι με βάση την ηλικία τους και την εμπειρία τους στο MineCraft. Σε κάθε μήθημα οι κατασκευές των παιδιών είναι πρωτότυπες και αποθηκεύονται μόνιμα στον server μας. Ο εικονικός μας κόσμος είναι παράλληλα και εκθετήριο των εργασιών των τμημάτων μας.
Η εμπειρία μας έχει δείξει πως το μικρό πλήθος μαθητών ανά τμήμα βοηθά τόσο στην προσωπική επαφή του εκπαιδευτή με κάθε μαθητή, όσο και στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για την ανάπτυξη της συνεργατικότητας και του ήπιου ανταγωνισμού.

Το κάθε τμήμα κάνει συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών σε σταθερή μέρα και ώρα. Το Software που χρησιμοποιούμε είναι η τελευταία γενιά του Minecraft της Microsoft. Στους μαθητές οι οποίοι δεν έχουν προμηθευτεί το Minecraft για υπολογιστή, διατείθεται από εμάς. Τα μόνα που χρειάζεται είναι μια σύνδεση ίντερνετ, προσωπικό υπολογιστή ή λάπτοπ ικανό να εκτελέσει το Minecraft, μικρόφωνο και ακουστικά.

 • Προσεγμένος εικονικός κόσμος στο Minecraft σε ιδιόκτητο προστατευμένο από εισβολείς server.
 • Δυνατότητα πρόσβασης μόνο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτές μας.
 • Σύγχρονη διδασκαλία από εκπαιδευμένους στη μεθοδολογία μας εκπαιδευτές.
 • Τμήματα λίγων μαθητών, για καλύτερη κατανόηση και επαφή με τον εκπαιδευτή, αλλά ικανά για την ανάπτυξη της ομαδικότητας.
 • Έκπτωση 40% σε αδέλφια μαθητών.
40% έκπτωση γνωριμίας στον 1ο μήνα μαθημάτων (8ώρες/30€)
!!!!!!!!
Στη Robotica μπορεί να πιστεύουν τα παιδιά ότι παίζουμε, αλλά... δεν "παίζουμε"

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη όλων των ειδών νοημοσύνης μέσα από μια διασκεδαστική για τα παιδιά διαδικασία. Στο άμεσο μέλλον η γνώση θα είναι διαθέσιμη σε όλους γι' αυτό και προετοιμάζουμε τα παιδιά όχι μόνο να "ξέρουν πολλά", αλλά και να "κρίνουν σωστά".

Είμαστε τα μοναδικά κέντρα Ρομποτικής στην Ελλάδα με:

 • Εκπαιδευτές από Πολυτεχνικές Σχολές και Σχολές Θετικών Επιστημών, εξειδικευμένους στο μοντέλο μας.
 • Κατασκευές και προγραμματισμό χωρίς έτοιμες οδηγίες.
 • Πλήρες δίωρο εβδομαδιαίο μάθημα.
 • Εστίαση στην επίλυση προβλήματος και όχι στη στείρα γνώση.
 • Προσωπικό ηλεκτρονικό portfolio μαθητή με τα Project που έχει εκπονήσει, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς και αυτόματα με φωτογραφίες και video.
 • Άμεσα διαθέσιμη βεβαίωση συνολικής φοίτησης και αξιολόγησης μαθητή μέσα από ιδιόκτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα.
 • Ομοιογενή σε ηλικία και εμπειρία τμήματα λίγων παιδιών.
 • Δεκάδες συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.
Δείτε το κόστος και προγραμματίστε μια δωρεάν γνωριμία στα τμήματά μας.