fb_pixel

«O ΓΡΙΦΟΣ του Φιλάθλου»

Ρομποτικός γρίφος με LEGO που παρουσίασε το εργαστήριό μας στο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου 2022. Η εκδήλωση έγινε στα παλαιά σφαγεία Πατρών στις 21-23 Οκτωβρίου 2022.

«o ΓΡΙΦΟΣ του φιλάθλου»

Γρίφος 1: Στο γήπεδο της πόλης μας, χωρητικότητας 8000 θεατών, γίνεται ένας μεγάλος τελικός ποδοσφαίρου. Οι πιο πιστοί φίλαθλοι των δύο ομάδων ΕΣΤΡΕΨΑΝ την προσοχή τους από την αρχή της σεζόν και έχουν προμηθευτεί ήδη κάρτες διαρκείας, οπότε βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. Υπολόγισε στην οθόνη πόσες κάρτες διαρκείας έχουν δοθεί. Γρίφος 2: Φτάνοντας στο γήπεδο, διαπιστώνεις ότι έχουν πουληθεί ήδη πολλά από τα υπόλοιπα εισιτήρια. Υπολόγισε στην οθόνη, το πλήθος των εισιτηρίων, μετρώντας έναν-έναν όσους κρατάνε ήδη το εισιτήριο στο χέρι τους. Γρίφος 3: Μην αγχώνεσαι, υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις. Μάθε πόσες κάνοντας τις σωστές πράξεις. Γρίφος 4: Για να καταφέρεις να προμηθευτείς κι εσύ ένα εισιτήριο, πρέπει να βιαστείς! Ακολούθησε τα βήματα στην οθόνη, για να φτάσεις στο ταμείο έγκαιρα. Γρίφος 5: ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ! Κάτσε στη σωστή απόσταση για να γίνει έλεγχος του εισιτηρίου σου. Γρίφος 6: Περίμενε στη σωστή απόσταση για να γίνει έλεγχος κορωνοιού. Γρίφος 7: Ο αγώνας έχει αρχίσει! Γρήγορα περΠΑΤΗΣΕ προς τη θέση σου, για να μη χάσεις καμία φάση. Γρίφος 8: Η ομάδα σου κέρδισε! Χόρεψε στον ρυθμό.

Λύση: Γρίφος 1: Περιστρέφεις την κυκλική άσπρη ρόδα, ώστε στην οθόνη να φτιαχτεί το αποτέλεσμα του κλάσματος. Συμβουλή: Το αποτέλεσμα είναι ίσο με τον αριθμητή επί 1000. Γρίφος 2: Περιστρέφεις την κυκλική άσπρη ρόδα, ώστε να εξαφανιστούν όλα τα πίξελ (φίλαθλοι με εισιτήριο στο χέρι) από την οθόνη. Θα πρέπει ο αριθμός στην οθόνη απλώς να ξεπεράσει τον αριθμό των πίξελ. Γρίφος 3: Περιστρέφεις την κυκλική άσπρη ρόδα, ώστε στην οθόνη να φτιαχτεί το αποτέλεσμα της πράξης που εμφανίζεται. Γρίφος 4: Πάτα το αντίστοιχο κουμπί με αυτό που δείχνει το βέλος στην οθόνη πριν τελειώσει ο χρόνος. Συμβουλή: πατώντας εναλλάξ τα δύο κουμπιά, μπορείς να πετύχεις γρήγορη ταχύτητα, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσεις ακριβώς τις οδηγίες. Γρίφος 5: Κράτησε ένα εμπόδιο από τον αισθητήρα απόστασης, τόσο μακριά όσο το νούμερο στην οθόνη. Συμβουλή: Στις μεγάλες αποστάσεις μπορείς να κρατήσεις κάτι με μεγάλη επιφάνεια για να πετύχεις ευκολότερα το νούμερο που ζητάει ο αισθητήρας. Γρίφος 6: Κράτησε ένα εμπόδιο από τον αισθητήρα απόστασης, τόσο μακριά όσο το νούμερο στην οθόνη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παλάμη σου γιατί η απόσταση είναι μικρή, οπότε θα έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια. Γρίφος 7: Περιστρέφεις την κυκλική άσπρη ρόδα, ώστε στην οθόνη να φτιαχτεί το νούμερο της θέσης σου. Συμβουλή: Μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές χτυπώντας ελαφριά την ρόδα προς τη σωστή κατεύθυνση. Γρίφος 8: Πάτα το αντίστοιχο κουμπί με αυτό που δείχνει το βέλος στην οθόνη πριν τελειώσει ο χρόνος. Σε περίπτωση λάθους θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή το γρίφο, οπότε να πατάς τα κουμπιά ακριβώς όπως τα δείχνει η οθόνη.

Προηγούμενο Σχέδιο-Κατασκευή
PanEll - Robotica.gr, FLL 2023 Robot Game
Επόμενο Σχέδιο-Κατασκευή
Κατασκευή μέτρησης ύψους - Χρήση αισθητήρα απόστασης
Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος.